Hoezo verwachtingen?

Ieder mens heeft verwachtingen. Ieder mens en situatie is ook verschillend. Dus verwacht geen toverstokje en “ineens” is alles goed. Het wordt zoeken en werken aan een oplossing. Gelukkig kan uw coach/counselor putten uit ruime ervaring zodat het niet extra “stressen ” wordt. Het wordt wel, samen, keihard werken.

Reinier Consultancy begeleidt o.a. mensen die :

  • psychische problemen hebben (overspannen, stress, burn-out)
  • relatie-/communicatieproblemen hebben (privé of werk)
  • gewoon “even” met zichzelf in de knoop zitten
  • al geruime tijd “niet lekker in hun vel zitten” terwijl u zelf de bron van deze onrust niet kan achterhalen en dit toch wel verder wil onderzoeken
  • de bron van onrust is wel bekend, met name traumatische ervaringen of angsten, maar het is moeilijk hier over te praten of iemand in vertrouwen te nemen, om u te helpen en hierover heen te komen (dit te overwinnen)
  • om gewoon eens te kunnen praten met iemand over uw ideeën of frustraties. Gehoor of een klankbord vinden bij iemand met ruime bedrijfskennis en levenservaring. En, eventueel, nog professionele ondersteuning kunnen aanbieden indien gewenst.
Werkwijze Reinier Consultancy

Werkwijze

Eerst krijgt u een intakegesprek. Dit is bedoeld om vast te stellen wat precies het probleem is en wat het startpunt zou kunnen zijn van de behandeling. Er zijn verschillende aanpakken mogelijk. De keuze van de methode vind in nauw overleg plaats met u.

Om zo maar hulp te verlenen kan gevaarlijk zijn. Reinier Consultancy maakt o.a. gebruik van de theorie van Egan. Binnen dit model staat de interactie en relatie tussen hulpverlener en hulpvrager centraal. Kortom; het moet van beide kanten komen. Maar … er MOET van u kant DE WIL zijn om te willen ontwikkelen. En zelfs op dat gebied, de weerwil om te ontwikkelen (ongeacht de achtergronden of beweegredenen), is één van de specialiteiten. Neem op zijn minst contact op of er hulp of ondersteuning geboden kan worden.

Schematisch overzicht

Behandelstappen Reinier Consultancy

Therapie

Naast het bovenstaande model zijn er vaak standaard therapieën. Bij angststoornissen bv. het erkende EMDR-techniek, psychosynthese of bij rij-angst de verkeerscounseling. Door de ervaring en flexibiliteit bij Reinier Consultancy zullen diverse technieken en ervaring gecombineerd worden voor een optimaal rendement voor u.