Voelt u zich onprettig achter het stuur? Of al nerveus bij de gedachte aan autorijden, parkeren of op de snelweg rijden? Misschien durft u na een ongeluk niet meer de weg op. Reinier Consultancy biedt professionele hulp bij rijangst, als VerkeerCounselor.

Waarom Reinier Consultancy als VerkeersCounselor bij rijangst?

Een VerkeersCounselor kijkt naar de samenhang/wisselwerking van biologische (lichamelijke), psychologische (mentale) en sociale (omgevings) factoren. Wij vinden dat rijangst niet behandeld kan worden zonder te kijken naar (de verhoudingen) van deze 3 factoren waardoor rijangst is ontstaan en/of in stand wordt gehouden.
Nadat het psychologische gedeelte is opgelost gaat een gespecialiseerde rijschool met een rijangst-specialist aan de slag met uw vaardigheden achter het stuur. De rijscholen waar wij mee samen werken zijn getraind in het lesgeven aan mensen waarbij angst een grote rol speelt.
In de regio Zevenaar werken wij samen met Fenny van Maaren van Rijschool Quickles Zevenaar. Zij begeleiden mensen met faalangst en rijangst en helpen mensen die al lange tijd niet meer hebben gereden, of niet durven rijden weer op weg. Rijschool Quickles is te bereiken via: 06 55 79 35 41.

VerkeersCounseling

De kracht van VerkeersCounseling is de samenwerking tussen de beide disciplines: psychologische hulpverlening van Reinier Consultancy en rij-instructie!
Dit team zorgt er samen voor dat de zelfredzaamheid wordt gestimuleerd en men uiteindelijk (weer) als een volwaardig verkeersdeelnemer op pad kan.

Rijangst

Werkwijze bij Verkeerscouseling

  1. De intake bij Reinier Consultancy
  2. Een klein aantal behandelingen
  3. Hierna maken wij een afspraak voor een therapeutische rijles door een rijangst-specialist, tijdens de rijles rijdt Reinier met u mee
  4. Na een paar therapeutische rijlessen neemt de Rijangst-specialist de behandeling over
  5. Er volgt een aantal rijlessen met uw Rijangst-specialist

Tot slot volgt een laatste evalutiegespreek met de Reinier Consultancy, de Verkeerscounselor.

Wilt u de angst voor het verkeer, bepaalde verkeerssituaties of autorijden je leven niet laten beheersen? Wilt u niet langer afhankelijk zijn van mensen om u heen om u ergens heen te brengen?

Neem dan contact op met:
Reinier Consultancy 06-13313752 of reinier@reinierconsultancy.nl