Last van onverklaarbare problemen met de stoelgang, darmklachten, maag- of buikpijn?
Reinier Consultancy biedt een oplossing
!

Wat is het Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS)?
De stoornis komt regelmatig voor, ook wel bekend als een spastische darm. Eigenlijk betreft het uw gehele spijsverteringskanaal. De klachten kunnen zijn: buikpijn, problemen met de stoelgang, slijm bij de ontlasting, diarree, zuurbranden, slikklachten, opgeblazen gevoel.
De gevolgen zijn soms heel vervelend. Er kan sprake zijn van geestelijke overbelasting, negatieve gedachten en gevoelens, een gevoel van controleverlies en eigenwaarde, sociale beperkingen. Kortom, verlies van kwaliteit van leven.
Vaak zijn PDS cliënten zeer serieus, (over)verantwoordelijk en perfectionistisch. Vaak gevoelig voor veranderingen. Er is een verstoorde relatie met het lichaam en vaak is er sprake van stressvolle gebeurtenissen in de jeugd.

Prikkelbare darm

Welke behandeling wordt toegepast?
Is er sprake van een duidelijke oorzaak door een zeer stressvolle ervaring, dan wordt deze eerst door middel van EMDR aangepakt.
Daarna bestaat het traject (na de intake) uit acht tot dertien vervolggesprekken van gemiddeld één uur. Tijdens de bijeenkomsten leert u zichzelf technieken om de spanning en gevoeligheid van uw darmstelsel te verminderen. Tevens leert u anders met stressvolle situaties omgaan.
Uw eigen inzet bepaalt sterk het resultaat van de therapie.

Hypnotherapie
Tijdens de sessies wordt hypnotherapie toegepast. Tijdens de trancesituatie leert u uw in het onderbewustzijn aanwezige kracht op een juiste wijze toepassen. Gesprekken worden afgewisseld met hypnose. Alle facetten komen aan de orde; gedrag, emoties en denken. Ook is er aandacht voor de lichamelijke beleving van de klacht.

Waarom werkt het?
Darmen reageren op emoties, dit in tegenstelling tot de bijvoorbeeld de spieren in onze benen. Krampen, diarree in stressvolle situaties (bijvoorbeeld een examen, een tandartsbezoek) is voor veel mensen herkenbaar. Door regelmatig voorkomende lichamelijke pijnen kan ook ons emotioneel welzijn in het gedrang komen en worden we wellicht somber of soms depressief. Via de hypnose gaat u uw gedachtebeelden inzetten om zo het darmkanaal positief te beïnvloeden.

Resultaat
Een aantal mensen heeft bijna direct al een positief resultaat van de sessies. Sommige cliënten hebben een langere periode nodig. Ook is er eigenlijk altijd een kort moment van terugval. Dit hoort er bij, maar van belang is dan wel de oefeningen door te zetten. Zoals eerder aangegeven: circa 85% heeft een enorm goede baat bij de therapie.

Wie komen in aanmerking voor behandeling?
Indien uw huisarts of specialist de diagnose PDS heeft gesteld, dan komt u voor een PDS therapie in aanmerking. Dit is belangrijk om te voorkomen dat er wellicht een organische reden voor uw klachten is. Het gebruik van medicatie is geen probleem om de therapie te volgen.

Vergoeding
Dit hangt af van uw aanvullende polis. U kunt het beste bij uw zorgverzekeraar navragen voor welke vergoeding u in aanmerking komt.
Lees meer over de vergoeding van een behandeling van Reinier Consultancy.

Vermoed u dat u of iemand in uw omgeving last van PDS heeft, of heeft een arts de diagnose gesteld? Reinier Consultancy kan u helpen!

Neem contact op voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek:
Reinier Consultancy 06-13313752 of reinier@reinierconsultancy.nl