Ieder mens heeft in zijn leefomgeving weleens moment waarop hij of zij denkt “Kan dat niet anders?” of “Wat moet ik hier nu mee?”
Een coach/counseller kan helpen om uw problemen in het juiste licht te zien, ervan te leren en van daaruit te doen wat nodig is om het leven te leven zoals u dat wilt.

Reinier Consultancy kan hulp bieden op o.a. de volgende terreinen:

Angsten/fobieën
Veel mensen ervaren in het begin een angst/fobie als niet hinderlijk. Pas wanneer het vaker terug komt wordt het een onaangenaam deel van het leven.

Verkeersangst
Na een ongeluk of andere ingrijpende ervaring kunnen mensen bang worden in het verkeer. Dat kan leiden tot straat- of pleinvrees, vliegangst of angst om zelf achter het stuur te kruipen. Door de oorzaken aan te pakken kunt u zich weer vrij in het verkeer bewegen.

Angst voor dieren (o.a. honden, spinnen)
De angst voor een dier kan al in de vroege jeugd ontwikkeld zijn. Bijvoorbeeld wanneer een ouder aangeeft vooral heel voorzichtig te zijn met…. Ook wil het gebeuren dat iemand aangevallen is door een dier en daar nog heel lang last van houdt. In veel gevallen is, naast de intake en het nagesprek, een sessie van 2 uur genoeg om geen angst meer te hebben.

Rouwverwerking
Rouwverwerking is een heel breed begrip. Het kan gaan om het verwerken van afscheid van iets, iemand of een situatie. In plaats van het weg te stoppen, wordt u geholpen het een ‘plek’ te geven en leert u er op een goede manier mee omgaan.

Hulp bij problemen en angsten

Relatieproblemen
Relatieproblemen spelen overal waar mensen met elkaar te maken hebben. Dus niet alleen in een huwelijk, maar ook in de sfeer van de familie, vrienden of buren. Problemen kunnen uiteenlopen van uit elkaar gegroeid zijn tot een flinke ruzie. Een coach/counseller kan helpen om de relatie weer op de rit te krijgen en te houden of andere keuzes te maken die bij u passen.

Fysiek of geestelijk geweld
Fysiek of geestelijk geweld kan verschillende vormen aannemen: een overval, incest, mishandeling…
In alle gevallen is de impact groot. Gelukkig is het mogelijk ervoor te zorgen dat deze traumatische ervaring uw dagelijkse bestaan niet meer beheerst.

Faalangst
Veel mensen hebben last van faalangst. Dat kan op allerlei gebieden, van examenvrees tot angst om mensen aan te spreken of angst om te spreken in het openbaar. In plaats van die situaties te vermijden, kun je beter op zoek gaan naar de onderliggende oorzaak en die wegnemen.

Vertrouwenszaken
Naast voornoemde zaken zijn er ook thema’s die mensen weleens met iemand in vertrouwen willen bespreken. Dit kan een breed scala zijn: geld, rouwverwerking, familie, enzovoorts.

Meer informatie kunt u vinden op de daarvoor bestemde pagina’s.