Voelt u zich gepest?

Voor iedereen kan pesten bestaan uit andere zaken. De één wordt genegeerd, de ander fysiek bedreigd of zelfs geweld aan gedaan. Intimidatie, stelselmatig roddelen, buiten de groep staan… Het komt allemaal voor.

Werkomgeving

De Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die TNO en CBS jaarlijks uitvoeren, geeft aan dat ongeveer 10% van alle werkenden gepest wordt. Dat kan heel subtiel, geen uitnodiging voor een vergadering of “vergeten” om belangrijke informatie door te sturen, tot openlijk schelden of geweld.

Vaak gaat het van kwaad tot erger. De "groep” (soms zelfs inclusief de baas/leidinggevende) gaat steeds verder, omdat het slachtoffer vaak niets terug kan doen of doet.
Met regelmatig als gevolg ook thuis problemen door de op het werk opgelopen stress. Ruzie, drankproblemen enzovoorts ontstaan regelmatig door pesterijen op de werkvloer.

Seksuele intimidatie valt ook onder pesten. Één op de dertien werkende vrouwen heeft hiermee te maken gehad.

Wat kun je doen?

Als je op het werk slachtoffer bent van pesterijen, sta je elke dag bloot aan enorme stress. Het belangrijkste is dat je er niet mee rond blijft lopen, maar dat je hulp zoekt. Je kunt praten met de vertrouwenspersoon binnen je bedrijf of hulp zoeken om zelf weerbaarder worden.

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Heb je te maken met pesten op het werk en wil je weerbaarder worden?

Neem dan contact op met:
Reinier Consultancy 06-13313752 of reinier@reinierconsultancy.nl