emdr loopbaan

EMDR, een hele bijzondere ervaring!

Tijdens een gesprek over mijn loopbaan, merkte Reinier aan mij dat een stuk verleden mij in de weg zat om verder te kunnen groeien in de toekomst. Hij heeft dit bespreekbaar gemaakt en voorgesteld om een EMDR-sessie te “ondergaan”.
Hij was ervan overtuigd dat ik binnen de 2 uur durende sessie dat stuk verleden zou verwerken, waardoor ik weer meer vertrouwen in mijzelf zou krijgen en mezelf weer op de juiste manier zou gaan waarderen.

Na het maken van de afspraak ga je op internet zoeken wat het precies inhoudt en dan vind je veel informatie. Dit is toch andere informatie dan wanneer je zelf deze EMDR beleeft.
Voorafgaand aan de sessie vindt er een gesprek plaats, waaruit de belangrijkste punten naar voren komen die je wilt veranderen.
Hierbij bestempel je ze met een heftigheidscijfer, tussen 1 – 10. Tijdens de sessie komen deze aspecten aan de orde.
Met een koptelefoon op en 2 electroden in je handen start de EMDR. Het “piepje” gaat gelijktijdig met de “schokjes” van links naar rechts. Door de vragen die je krijgt, denk je diep(er) na over jouw struikelpunt en na verloop van de tijd merk je dat de emotionele heftigheid van dat aspect vermindert. Het is alsof er een last van je schouders valt. Alle punten die in het voorgesprek aan de orde zijn geweest, passeren de revue op dezelfde manier.

In de periode na de sessie merk je direct aan jezelf dat het een positief effect heeft op je zijn. Ik merk nog steeds dat ik steviger in mijn schoenen sta, zeker op momenten die mij eerder, voor deze bijzondere ervaring, van mijn stuk brachten.

Reinier, bedankt voor jouw opmerkzaamheid!

Bent u op zoek naar een andere invulling van uw loopbaan en wilt u verder in de toekomst? Of nieuwsgierig naar wat EMDR voor u kan betekenen?

Neem dan contact op met:
Reinier Consultancy 06-13313752 of reinier@reinierconsultancy.nl

Bewaren