Een burn-out kan ontstaan door stress, grote druk of overbelasting. Ook bij burnout klachten is gebleken dat EMDR effectief kan zijn. Emotioneel beladen herinneringen in combinatie met negatieve zelfovertuigingen kunnen met deze methode worden behandeld. Juist bij EMDR is gebleken dat het een verwerkingsproces op gang kan brengen wanneer er sprake is van fysiologisch opgeslagen emotie en/of stress.

De ervaring van een van mijn cliƫnten over de EMDR therapie bij een burn-out:

Een burn-out was voor mij de start van een lange ziekteperiode. De werkdruk en de daarbij gestelde eisen velden me. Mijn lichaam reageerde direct met een pijnlijke zenuwuitslag en emotioneel was het een chaos in het hoofd. Kwaadheid overheerst, het is me aangedaan. Na drie maanden en vele bezoeken aan huisarts en Arbo-arts wordt ik door mijn werkgever doorverwezen voor behandeling naar Reinier Janssen.

Belangrijk voor me is dat het klikt met Reinier Janssen in het eerste intake gesprek. Ik voel me kwetsbaar en nerveus. Maar dat is niet nodig. Het begrip en zijn directheid stellen me op mijn gemak. Mijn situatie wordt door hem heel serieus genomen, besproken en genoteerd.

Na de intake volgen verdere afspraken voor EMDR behandelingen. Deze behandelingen hebben mij geholpen om de kwaadheid, de vele emoties in mijn hoofd, zo goed mogelijk naar nul te brengen. Het is heel hard werken om de opgeslagen pijn in het lichaam door de voeten en de handen via de grond weg te krijgen. De koptelefoon met de piepjes zorgt ervoor dat ik me hier goed op kan concentreren.

Na de nodige behandelingen zijn kwaadheid en vele andere emoties verdwenen en komt er rust in het hoofd. Nu volgt er een herstelperiode die me de concentratie, de positieve energie en de zin in het leven weer zal geven. En op de steun van Reinier kan ik altijd een beroep doen. Dat geeft een rustgevend gevoel.

Het gaat langzaam en ik ben er nog niet. Een ding weet ik zeker. Zonder de behandelingen zou ik nooit zo ver gekomen zijn als nu.

Meer weten over de werking van EMDR bij een burn-out?

Neem contact op met:
Reinier Consultancy 06-13313752 of reinier@reinierconsultancy.nl