Ervaring met EMDR-therapie

“Toen ik door iemand geattendeerd werd op de EMDR-therapie, vond ik het eerst maar erg vaag. Maar ik dacht “Wat heb ik te verliezen?” en heb toch een afspraak gemaakt bij Reinier.
Vanaf het eerste moment was er een klik met Reinier en ook de prachtige locatie van zijn therapieruimte zorgde direct voor een vertrouwd gevoel.
De therapie is uitermate effectief. Reinier vraagt je aan te geven waar je frustraties uit bestaan en gezamenlijk benoem je dan een aantal concrete situaties waarin je deze frustraties recent hebt gevoeld. Vervolgens ga je met de EMDR-therapie aan de slag. Het zorgt er echt voor dat je deze frustraties herschrijft in je hersenen waardoor ze vervolgens veel minder een probleem voor je zijn.

Daarnaast heeft Reinier mij ook geleerd met bepaalde dwangmatigheden af te rekenen door bepaalde ingeslepen gedachten “te herijken” zoals Reinier dit noemde. Voor mij heeft de therapie een heel positieve uitwerking gehad. Ik kan de EMDR-therapie dan ook van harte aanbevelen. En dat ik een aantal maanden geleden niet verwacht!”
Arjan

2018-11-13T14:19:29+01:00 13 november, 2018|Privéomgeving, Werkomgeving|