emdr auto ongeluk

Mijn man en ik hebben een ongeluk gehad met de auto. Iemand reed met 50 km per uur achter op onze auto. Mijn man zag het aankomen, maar kon niets meer zeggen of doen toen het al gebeurde.

Gelukkig waren ambulance en politie snel ter plaatse. Met mij was het lichamelijk redelijk goed, er werd een whiplash geconstateerd en therapie moest de rest doen.

Maar helaas had ik zoveel angst voor het autorijden dat ik dat niet meer durfde en er ook niet meer naast durfde zitten. En ik had moeite met slapen.
De zwaailichten en de sirenes van de politie en ambulance kwamen telkens weer voorbij.
Op aanraden van de fysiotherapeut meldde ik mij aan voor de EMDR-therapie bij Reinier.

In de eerste sessie heb ik het hele verhaal verteld en eigenlijk luchtte dat al op.
Tijdens de volgende sessie stelde Reinier mij korte vragen over het ongeval en dacht ik daar aan terug. Op mijn koptelefoon hoorde ik klik-klak geluidjes van mijn ene oor naar mijn andere oor.
Ik moest korte antwoorden geven en dat was soms heel heftig en emotioneel.

Het gekke is dat er ook andere dingen naar boven kwamen waar ik niet meer bij stil stond, maar die nu toch een rustig plekje hebben gevonden in mijn hoofd.

Uiteindelijk heb ik vier sessies gehad en een gesprek om een eventuele terugval te bespreken.
Autorijden vind ik niet prettig meer, maar ik doe het wel weer als het nodig is.
En nog belangrijker, ik slaap weer goed.

Reinier bedankt voor je hulp, Rita

Heeft u last van een vervelende gebeurtenis uit uw verleden? Reinier Consultancy biedt u EMDR therapie, bedoeld voor mensen die psychische klachten hebben als gevolg van een traumatische ervaring (bijvoorbeeld een ernstig verkeersongeval of een geweldsmisdrijf). Uit de resultaten van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren in combinatie met een onverwerkt trauma.

Nieuwsgierig wat EMDR therapie voor u kan betekenen?
Neem contact op met Reinier Consultancy 06-13313752 of reinier@reinierconsultancy.nl

Bewaren