De bakstenen uit mijn rugzak

De laatste 1,5 jaar heb ik geprobeerd overeind te blijven en ‘alle ballen hoog te houden’. Op advies van onder andere onze gezinscoach de stap gezet om hulp te zoeken bij het verwerken van alles wat er gebeurd is.

Tijdens de intake bij Reinier kwam naar voren, wat ik eigenlijk al wel wist, dat de overbelasting zich eigenlijk de afgelopen 10-20 jaar had opgebouwd. Tijdens de intake werden de pijnpunten geformuleerd en aan het einde stelde Reinier voor om deze aan te pakken met EMDR.

Nou daar ging de grootste scepticus op het gebied van EMDR naar de eerste sessie. Ik had besloten het wel een kans te geven en mij ervoor open te stellen. Het effect was verbluffend en bizar:

* Mijn gedachten ‘vlogen’ van hot naar her en ik herinnerde mij dingen waarvan ik niet meer wist dat ze gebeurd waren.
* Alle negatieve gedachten en gevoelens maakten plaats voor mooie, positieve gedachten.
* Er waren zelfs momenten waarop ik helemaal niets dacht. Zo lekker voor iemand die altijd ‘aan’ staat.
* Toen ik halverwege even naar het toilet ging, had ik het gevoel op wolken te lopen.

Op de terugweg naar huis (ik moest een uur rijden) kwam het besef dat ik om te kunnen ‘overleven’, mijn gevoel al jaren had uitgeschakeld. Het gevoel kwam namelijk weer terug tijdens de terugrit. Eerst wat lichamelijke pijntjes (die ik normaal nooit voel dus blijkbaar uitschakel) maar ook het besef dat ik weer kon vertrouwen op mijn intuïtie. Van de bakstenen uit mijn rugzak was er al een groot aantal gesneuveld. Ik voelde mij een stuk lichter in ieder geval.

Er volgende nog een tweede sessie en toen was ik klaar.

2020-09-27T13:04:54+02:00 27 september, 2020|Privéomgeving|