Angststoornis en rijangst

Wendy

Angststoornis/ Rijangst

Veertien jaar geleden kreeg ik mijn eerste paniek/angst aanval. Ik wist niet wat me overkwam; het gevoel dat je dood gaat, stikt, gek wordt. Het was verschrikkelijk. Het gebeurde op school, leraren belde mijn moeder die gelijk kwam. Ik ben naar de huisarts geweest en toen werd het duidelijk dat ik  een hyperventilatie/ angst aanval had. Na de eerste aanval volgden er al snel meer waardoor ik aan medicijnen moest beginnen en therapie moest gaan volgen. Het ging daardoor niet beter. Ik kreeg er smetvrees, straatvrees, en een dwangstoornis bij. Na lang zoeken vonden we de juiste medicijnen om alles een beetje te onderdrukken maar daar was het probleem niet mee opgelost. Ik werd nog steeds beperkt in mijn doen en laten. Na veel therapieën van jeugdzorg, Riagg, een particuliere therapeut en motorisch psychische training had ik geleerd hoe ik er mee om moest gaan, maar ze konden met niet verder helpen. Een tijd lang ben ik zo doorgegaan. Het was in ieder geval iets. Ik kon weer alleen de straat op maar niet zonder angst. En toen ging het weer helemaal mis. Ik had net mijn rijbewijs gehaald en ik kreeg een aanval in de auto. Hierdoor durfde ik zes jaar lang niet alleen te rijden.

Toen kwam ik terecht bij een paragnost die me ontzettend goed heeft geholpen en waar ik nog steeds contact mee heb. Op een gegeven moment zei ze: ‘je hebt een andere therapie nodig, ik kan je niet meer verder helpen, ik kan je alleen rustig maken.’ Via haar hoorde ik van EMDR therapie. Ik was er eerst een beetje huiverig voor omdat ik al zoveel therapieën heb gevolgd en bang was dat ik door weer een therapie een terugval zou krijgen. Zij zei: ‘baadt het niet dan schaadt het niet, verder terug vallen dan nu doe je niet.’

Zo hoorde ik van mijn nicht dat een vriend van haar EMDR therapie volgde bij Reinier in Zevenaar. Toen heb ik de stap gemaakt en hem gebeld. Ik kreeg een heel begripvolle man aan de telefoon die mij wilde proberen te helpen. Ik kwam op intake en moest alles van de afgelopen veertien jaar vertellen. Hij vertelde mij hoe mijn hersenen werken en er ging een wereld voor me open. Ik was niet gek! Hij legde alles uit over de EMDR therapie en ik kon alles vragen, niks was raar. Hij stelde me op mijn gemak omdat ik het nog steeds eng vond. En toen kwam de eerste therapie sessie, ik was nog steeds doodsbang. Reinier gaf me dat bekende schopje onder mijn kont dat ik nodig had om door te zetten. Daar ben ik hem nu ontzettend dankbaar voor. Na zijn eerste sessie voelde ik me zo licht en vrij. Zo had ik me in lange tijd niet gevoeld. En het mooiste was: een paar dagen na zijn eerste sessie reed ik weer alleen! Helemaal alleen naar zes jaar! Wat was ik blij! Er volgde nog wat sessies. Emotioneel is het wel zwaar maar zeker de moeite waard. Er kwam steeds meer naar boven, waaronder waarschijnlijk ook de oorzaak van mijn ziekte. Een heel onbenullig iets. Dat je daardoor zoiets kan krijgen, dat vind ik echt onbegrijpelijk. Het fijne was ook dat ik Reinier dag en nacht mocht bellen; hij stond altijd voor mij klaar. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik ben op de goede weg! Mede dankzij de EMDR therapie van Reinier en de steun van mijn lieve vrienden, familie en mijn vriend. Ik raad mensen zeker aan om deze therapie te gaan volgen. Het is zeker de moeite waard.

Reinier bedankt.

Heeft u last van een of meerdere angststoornissen? EMDR-therapie van Reinier Consultancy is een doelgerichte effectieve manier om ervan af te komen!

Neem contact op met:
Reinier Consultancy 06-13313752 of reinier@reinierconsultancy.nl

2017-06-01T15:49:26+02:00 18 juli, 2015|Privéomgeving, Referenties|