Professionele hulp bij rouwverwerking

Johan

Professionele hulp bij rouwverwerking
Iemand van wie je houdt verliezen, is ontzettend moeilijk. Er valt een gat in je leven en dat gaat met rouw gepaard. Veel mensen komen met hulp van vrienden en familie op enig moment door deze moeilijke tijd heen en slagen erin een nieuw evenwicht te vinden. Maar wat als het verdriet allesoverheersend aanwezig blijft? Dan kan professionele hulp uitkomst bieden. Reinier Janssen helpt mensen met rouwbegeleiding om weer grip op het leven te krijgen.

Johan weet waar hij over praat. Hij was 47 toen zijn geliefde vrouw overleed. Tweeënhalf jaar later was zijn verdriet nog onverminderd sterk. “Ik kwam er zelf niet uit” vertelt hij. “Ik was totaal de kluts kwijt. Het was net of mijn hersenen in de knoop zaten. Ik had slaapproblemen en zag de zin van het leven niet meer in. Dat was een hele moeilijke tijd.”

Een kennis raadde hem aan hulp te zoeken. Zo kwam hij bij Reinier Janssen terecht. Na een intakegesprek werd besloten tot behandeling met EMDR. Dit is een behandelwijze die zeer geschikt is om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Geen eindeloze praatsessies, maar een paar korte, intensieve behandelingen waarbij het brein als het ware getriggerd wordt om aan de slag te gaan met verwerking. Dat was precies wat Johan nodig had. “Ik had grote problemen met het uiten van emoties en dat stond het verwerkingsproces in de weg”, zegt hij. “Dankzij deze therapie kwamen die emoties eindelijk los. Dat was heel heftig, maar ook heel positief. Na de eerste sessie heb ik voor het eerst als een blok geslapen en werd ik fris wakker. Ik zag het leven ineens heel anders in. Niet dat het verdriet over was, maar ik kon het nu wel een plekje gaan geven.”

Na nog 2 sessies kon Johan het leven weer aan. De rouwbegeleiding maakte voor hem een wereld van verschil. “Ik onderneem weer dingen, zie het leven positiever in en kan af en toe zelfs weer lachen. Ook mijn kinderen zien het verschil.”

Met een vreemde praten over je verdriet is best lastig. Daarom maakt een uitgebreid intakegesprek deel uit van de rouwbegeleiding. Dat is een belangrijk onderdeel van het proces, zegt Johan terugkijkend. “Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in degene met wie je zo’n proces ingaat, anders werkt het niet. De eerste kennismaking met Reinier verliep goed. Er was echt sprake van een vertrouwensband en een veilige omgeving. Ik weet nog steeds niet precies hoe EMDR werkt, maar ik weet wel dat het mij enorm heeft geholpen. Ik kan het iedereen die moeite heeft met rouwverwerking aanraden!”

Heeft u interesse in rouwbegeiding door Reinier Consultancy?

Neem dan contact op met:
Reinier Consultancy 06-13313752 of reinier@reinierconsultancy.nl

Praktische informatie:

EMDR bij rouwverwerking wordt door veel verzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit is mede afhankelijk van uw verzekeringspakket. U kunt dit het beste zelf navragen bij uw verzekeraar.

2017-05-31T09:56:56+00:00 1 augustus, 2015|Privéomgeving, Referenties|