Opruimen van een ‘rugzakje’ met levenservaring.

Vlinder, 65 jaar

Na een pensionering komt een periode van rust, maar soms ook het gevoel om het het rugzakje met levenservaring ‘op te ruimen’.

Na 41 jaar werken in het basisonderwijs ben ik 1 ½ jaar geleden met pensioen gegaan. De eerste tijd van mijn pensionering heb ik besteed aan o.a. reizen, uitrusten, mijn woning eens goed opruimen en de tuin een flinke opknapbeurt geven. Toen kwam er een periode van rust… en kwam ik toe aan het rugzakje met mijn levenservaring. Er zaten veel leuke, bijzondere ervaringen in, die ik koester.
Er zaten echter ook enkele lastige, vervelende ervaringen in. De vervelende ervaringen zaten behoorlijk vast en het lukte mij niet in mijn eentje om ze uit de rugzak te halen, ze zaten onderin en bijna vastgelijmd in het rugzakje. Na lang piekeren, er met vrienden over te praten en zoeken op internet, kwam ik tot de conclusie dat EMDR een goede aanpak zou kunnen zijn.  Bovendien ken ik vrienden, die ook positieve ervaringen met EMDR hebben. Ik heb contact gezocht met Reinier Consultancy en na een uitleg over zijn werkwijze heb ik een afspraak gemaakt voor een behandeling.

Het eerste gesprek vond ik confronterend. Je vertelt niet graag over de pijnlijke gebeurtenissen in je leven. De EMDR behandeling vond ik zelfs prettig. Ik ben er wel een week erg moe van geweest en een lichte hoofdpijn. Volgens Reinier hoort dit bij de EMDR behandeling. Eind januari heb ik het laatste, afsluitende gesprek gehad.

De begeleiding van Reinier heb ik ervaren als kundig, Reinier is heel rustig en houdt afstand. Ik zou iedereen aanraden om schoon schip te maken met lastige situaties uit je verleden, dit kan o.a. zijn je relatie met je ouders, een verbroken relatie of …

Blij en tevreden dat ik deze weg heb bewandeld, het rugzakje is volgens mij schoon.

Aanvulling 3 maanden na de behandeling:

Het is nu 3 maanden geleden dat ik een EMDR behandeling bij Reinier heb gehad. De verwerking heeft wat langer geduurd, maar ik heb er dan ook ruimschoots de tijd voor genomen. Zo af en toe kijk ik nog wel eens achterom, maar doe dat niet met een rotgevoel. Ik ben vooral gericht op de weg die voor mij ligt en die weg is helemaal open, onafhankelijk, vrij en ik ben eigenlijk heel nieuwsgierig wat de toekomst mij zal brengen. De oefeningen die Reinier mij heeft meegegeven gebruik ik nog regelmatig, ik heb er steun aan als het even niet mee zit.
Wat ben ik blij dat ik, na lang aarzelen en wikken en wegen bij Reinier ben terecht gekomen.

Gaat u een nieuwe levensfase in en wilt u met een fijn gevoel terugkijken op het leven dat achter u ligt?

Neem dan contact op met:
Reinier Consultancy 06-13313752 of reinier@reinierconsultancy.nl

2017-06-01T17:00:53+02:00 6 juli, 2015|Privéomgeving, Referenties|