Loslaten en persoonlijke ontwikkeling

Astrid – Persoonlijke ontwikkeling

Het voortdurende proces van loslaten en persoonlijk ontwikkelen

Herkent u het ook? De uitspraak; ‘Het leven is een voortdurend proces van groei, ontwikkeling en  van loslaten’. Loslaten van zaken uit het verleden, zaken die ons vandaag de dag nog altijd belemmeren bij dat wat we doen. Gevoelens die ons belemmeren in wie we graag willen zijn, gevoelens van angst, onzekerheid, of het gevoel ‘niet goed genoeg te zijn’ die ons belemmeren. Gevoelens ontstaan vanuit jeugdervaringen.

Zelf ervaar ik het gevoel ‘verder te willen’, maar ervaar daarbij een voortdurende tweestrijd bij mezelf. Hoe ik  ook mijn best doe, ik blijft mezelf saboteren in het nastreven van mijn doelen en wensen. Het ‘overkomt’ me, maar ik weet niet waarom!  Het zijn mijn blokkades die mij belemmeren bij dat wat ik wens te zijn of te doen.  Ongeveer een jaar geleden kwam ik, na een burn-out, bij Reinier terecht (deze ervaringen heb ik destijds via zijn website gedeeld). Gezien het constante proces van groei bleef het daar niet voor mij niet bij en kwam ik met ‘nieuwe’ situaties  in aanraking die om aandacht vroegen. Eigenlijk waren het geen van alle nieuwe situaties, maar was het iets waar ik al jaren mee werd geconfronteerd. Ik was toen echter nog niet zo ver om dat deel aan/op te pakken, er mee aan de slag te gaan. Kennelijk was nu (pas) de tijd ‘rijp’ om met dit deel,  deze oude pijn, deze jeugdervaring die mij belemmerden op te pakken en er mee aan de slag te gaan. Ik was er klaar voor om een volgende stap te zetten in het proces van loslaten en ik koos er bewust voor dit samen met Reinier te doen.

We planden een vervolgsessie waarin ik mijn oude pijn kon zien, kon laten zijn en kon ervaren. In een omgeving die voor mij vertrouwd voelde en fijn. Het was vooral ook de zorgvuldigheid waarop Reinier te werk ging en de manier waarop ruimte werd gecreëerd om dit, deze EMDR sessie, te ondergaan en daardoor te kunnen loslaten. En net als in de vorige sessies was ook deze sessie voor mij heel intens, met veel emoties en oude gevoelens van angst, woede en pijn.

Wederom was het voor mij een hele bijzondere ervaring, iets wat niet in woorden uit te drukken is. De pijn was weg, de angst verdwenen en ik kon na lange tijd de confrontatie aangaan, die ik tot dusver heel lang uit te weg was gegaan. Niet langer werd ik belemmerd door angst of onzekerheid op dat vlak. Het los te kunnen laten werkte bevrijdend voor mij, ik gooide de ‘ballast uit mijn rugzak’ en het maakte me ‘lichter’. Ik had het gevoel bevrijd te zijn van dat oude stuk en alles wat daarbij hoorde. Dit allemaal dankzij de hulp van Reinier!

En gaandeweg het (constante) proces waar ik in zit, spreek ik mijn dankbaarheid uit voor het feit dat ik met Reinier in contact mocht komen en wil ik hem oprecht bedanken. Reinier, voor mij ben je een bijzonder persoon en zeker een van de voor mij zeer waardevolle helpers op mijn pad!

Dankjewel Reinier!

Lieve groet,

Astrid

Lees meer over Traumaverwerking door EMDR van Reinier Consultancy

Wilt u zichzelf verder ontwikkelen? Stilstaan bij uw verleden en van daaruit verder naar een lichte toekomst?

Neem contact op met:
Reinier Consultancy 06-13313752 of reinier@reinierconsultancy.nl

2017-06-01T15:34:06+02:00 19 juli, 2015|Privéomgeving, Referenties|